Foreningen arbejder lidt uden for Congos hovedstad, Kinshasa, i to små landsbyer: Banna-Luzumu og Kasangulu. Landsbyerne ligger ca. 60 - 80 km fra Kinshasa.

Grunden til at foreningen Bondeko netop vælger at hjælpe disse to landsbyer er, at det er de to landsbyer, som har mest behov for hjælp. De har intet.

Banna-Luzumu er en meget lille landsby ude på landet og Kasangulu er en noget større landsby. De børn, vi hjælper, er faderløse og nogle af dem har også mistet deres mor - derfor har de mest brug for hjælp. Vi ønsker at betale deres skolegang, da vi mener, en uddannelse er den bedste hjælp, man kan give et menneske på langt sigt. Folkene i landsbyerne lever primært af landbrug.

Begge landsbyer har grundskoler. Det koster penge at sende børn i grundskole og det har de fattigste familier ikke råd til. De har heller ingen social- og sundhedssystemer. Man kan godt komme til læge, hvis man ellers kan betale for det.

Foreningen Bondéko (med tryk på midterste stavelse :-)) ønsker at gøre en forskel og foreningen er etableret med en bestyrelse i både Congo og Danmark.